Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

LÖYDÄT MEIDÄT MYÖS16.05.2021 Kainuun Ärjy - PonPa 2

Historiallinen kauden avausottelu Pohjoisen Vitosessa, Ärjy – PonPa2 päättyi kotijoukkueen 6-0 (1-0) voittoon.

Ottelun alussa näkyi pitkä talvi ja molempien joukkueiden pelaamattomuus. Syötöt eivät löytäneet hyökkäyskolmanneksella omia pelaajia ja pallo poltteli jaloissa. Peli oli kuitenkin täysin isäntäjoukkueen hallussa, kirjaten ensimmäisen puoliajan maalintekoyritykset itselleen 7-1. Mutta PonPan yksi tilanne oli sitäkin vaarallisempi kun 25 minuutin kohdalla vieraat saivat kulmapotkusta vaarallisen myllyn maalille. Kuitenkin kotijoukkueen maalivahti Joona Sirviö kävi gasellimaisesti loikkaamassa pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Näin tilanne säilyi edelleen 0-0.

Puolentunnin kohdalla joukkueen kokenut Toni ”Tohtori” Korhonen saa pallon puolessa kentässä ja ballerinamaisesti pyörähtää 180° piruetin. Samalla aukeaa vierasjoukkueen puolustuksen selustassa tilaa ja tarkka syöttö löytää Paavo Kovalaisen puolittaiseen yksinläpi tilanteeseen. Tiukka keskitys maalille, mutta samalla vastustajan puolustaja rappaa jaloille ja ottelun erotuomari Sakke Lyyra osoittaa päättäväisesti kohti 11 metriä.
Tässä kohtaan estradille astuu ottelun ykköspalkittu Ville Nikkanen ja sijoittaa pallon kylmän viileästi vasempaan alanurkkaan. Näissä 1-0 numeroissa mentiin myös tauolle.

Kainuun Ärjyn tuore päävalmentaja Petri ”Kore” Korhonen teroitti kopissa pelaajilleen toisen puoliajan alun tärkeyttä. Kuinka tärkeää on tappaa peli heti, ettei päästetä kaveria mukaan. Tämän paremmin ei voisi koutsin sanoma mennä perille, kun ensimmäisellä minuutilla kauniin syöttökuvion päätteeksi Nikkanen tuplaa kotijoukkueen johdon tarkalla alakulma kudillaan. Tästä alkaa valkopaitojen dominanssi toisella puoliajalla.

63. minuutin kohdalla, ekan maalin tehtaillut tandemi iskee jälleen. Paavon tarkka läpisyöttö oikeasta laidasta Villelle, tyylikäs tsippi maalivahdin yli ja vastustajan selkäranka tuntui katkenneen. Peli 3-0.

Pari minuuttia edellisestä, kun Ärjyn #11 Ville Seppänen kääntää päätyrajalta yksin maalin eteen jääneelle Oskari Honkoselle ja Vuokatin Michael Owen ei avopaikasta erehdy 4-0.


Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa vartin verran kun Nikkasen nosto boksiin saavuttaa Antti Jormakan, joka laittaa volleysta pallon pömpeliin. Yhteistä jokaiselle maalille on tähän mennessä ollut, että jokaisen jälkeen on luultiin ettei tämän komeampaa enää tule.

Juuri ennen päätösvihellystä tulee päivän hienoin. Purolan parhaan laukauksen omaava Daniel Mahander ottaa 25 metrissä pallon haltuun, pikku siirto eteen ja peliväline takayläkulmaan (Ärjyn Youtube-kanavalla löytyy toisen puoliajan koosteessa kohdassa 44:30). Heti maalin jälkeen Lyyra puhaltaa ottelun päättyneeksi ja kotijoukkue on antanut myrskyvaroituksen lohkonsa muille joukkueille.

Peli oli Ärjyltä nousujohteista ja antaa lupaa odottaa hyvää ensi viikonlopun vieraskiertueelta, jolloin pelataan lauantaina kello 12:00 ensin Oulun Jalkapalloklubia vastaan ja samana päivänä kello 18:00 matkataan Liminkaan Pallokarhujen vieraaksi.

PonPan ottelun parhaana palkittiin numerolla 15 alakerrassa luutinut Jukka Keränen. Kotijoukkueen ykköspystin sai oikeutetusti Ville Nikkanen ja kakkosena palkittiin topparina päällikön elkein esiintynyt Matti Piirainen.


22.5.2021

Peli 2. Kainuun Ärjy - Limingan Pallokarhut

Futismiesten raskas lauantai on taputeltu.
Toisessa pelissä ansaittu taisteluvoitto kairattiin Limingan Pallokarhuista lukemin 1-2.
Ärjy oli joutua makselemaan oppirahoja, kun turvallinen 0-2 taukojohto kaventui toiseksi viimeisellä minuutilla. Valkopaidat jaksoivat kuitenkin torjua kotijoukkueen loppurynnistykset joten kolme pistettä tarttui Oulun yhden pisteen lisäksi Limingasta mukaan ja Ärjy jatkaa sarjakärjessä, tosin eniten pelejä pelanneena.
Ärjyn maalintekijä merkattiin tänään:
Minikore ⚽⚽
Oma maali ⚽
Lisäksi papukaijamerkin ansaitsee molemmissa peleissä täydet minuutit uurastanut ja elegantilla liikkeellään ihastuttanut Ville Puuronen 

Peli 1. Kainuun Ärjy - OuJK

Tasainen vääntö päiväpelissä OuJK:n kanssa ja pisteet jaettiin kovan painimisen jälkeen 1-1.
Uutta matoa koukkuun sanois kalastaja ja niinhän me tehdään!
Limingan Liikuntapuiston tekonurmella alkaa kello 18:00 Ärjyn kauden kolmas peli ja vastaan asettuu Pallokarhut.
Muutoksia edelliseen peliin: Antti Kortelainen ja Joonas Tikkanen putoavat kolhujen vuoksi sivuun. Maaliin reservistä Juuso Piirainen sekä ekan pelin maalivahti Joona Sirviö jättää nyt hanskat koppiin ja pukee oranssin sijaan valkoista päälleen.

29.5.2021

Kainuun Ärjy - Hercules/Young Boys

Futismiesten kauden toinen kotiottelu päättyi murskaavasti 9-0 (2-0).
Pahoittelut alkuun, kun teknisten ongelmien vuoksi emme saaneet striimiä pyörimään, mutta toivottavasti tästä opitaan ja ensi viikonloppuna hommat luistaa myös ATK:n osalta.

Pelistä ei jäänyt muiden jälkipolville kerrottavaa kuin Minikoren ja Honkosen Oskarin lapsille. Pojat oli murhaavassa iskussa.
Oskari ⚽⚽⚽⚽⚽
Aleksi ⚽⚽⚽⚽
Molemmille herrasmiehille varmasti ikimuistoinen peli maalien suhteen.
Ottelu alkoi isäntien hallinnalla ja sitä kesti koko 90 minuuttia vieraiden pyrkiessä iskemään pelkästään vastaiskuilla, mutta topparipari H. Puuronen ja S. Nikkanen ei antanut mustapaitojen yllättää. Maalilla Juuso Piirainen joutui puuttumaan peliin lähinnä kun puolustajat pudottivat pallon hänelle.

Vaikka Ärjy hallitsi peliä oli kotijoukkueellakin totuttelemista "uuteen" alustaan ja pelin pyörittämisestä puuttui vauhti. Vimpelissä kun on käytössä luonnon nurmi ja joukkueet varsinkin pohjoisessa ovat tottuneet pelaamaan keinonurmella vuoden ympäri. Tästä ratkaisusta tuli paljon kiitosta kokeneelta vierasjoukkueelta.

Toiselle puoliajalle valkopaidat lisäsivät kierroksia ja painelivat menojaan, kun Minikore latoi kaikki neljä maaliaan 12 minuutin sisään. Ennen päätösvihellystä Honkonen täydensi maalisarakettaan ensimmäisen puoliajan kahden päälle vielä kolmella byyrillä.

Ottelusta erityismaininnan ansaitsee myös keskikentän tyylikäs kaksikko, debytantti Miki Kettunen ja ikinuori Ville Puuronen jotka heiluttivat tahtipuikkoa pelin ytimessä miten tahtoivat. 

5.6.2021

Masto valmistautuu peliin.Masto valmistautuu peliin.

Tappioton putki jatkuu!

Kainuun Ärjy jatkaa sarjakärjessä, kun tänään kaatui kiihkeässä ja kuumassa taistossa sarjan ennakkosuosikki Villan Pojat.

Peli pelattiin paahteisessa säässä, joten ottelun hienosti tuominnut päätuomari Sakke Lyyra päätti pitää juomatauot molempien puolikkaiden puolessavälissä.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tunnustelevaa, mutta isännät olivat kuitenkin niskan päällä luoden vaarallisemmat paikat. Tämä palkittiin 9. minuutilla kun Paavo Kovalainen pääsee puttaamaan maalin edestä Antti Jormakan huikeasta oikean laidan keskityksestä.

Peliä jatkettiin valkopaitojen rytmissä, mutta kahta PJ Nousiaisen tolppaa ei lähemmäs päästy. Vieraat tyytyivät painamaan hyökkäyksensä laidasta, mutta Ärjyn puolustus ei ollut moksiskaan näistä yrityksistä ja Joona Sirviö sai maalillaan olla suhteellisen rauhassa.

Toiselle puoliajalle vieraat kävivät hakemassa bussista jalat mukaan pelikentälle ja pyörittivät peliä ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Myös kotijoukkueen useat vaihdot sekoittivat peliä ja ote oli vastustajalla. Kuitenkaan punapaidat eivät paria kohtuullista paikkaa lähemmäs päässeet, kun Ärjyn puolustus oli totutun vahvaa. Tänään alakertaa keskeltä johtivat S.Nikkanen ja kuvassa nenäänsä niistävä Matti Piirainen.

Reippaan tunnin kohdalla peliin takaisin vaihdetut V.Nikkanen ja Kovalainen toivat kotijoukkueen takaisin peliin mukaan. 82. minuutilla Villan selkäranka alkoi murentua, kun vanhempi Nikkanen kävi Aleksi Kolehmaisen hienon prässäämisen päätteeksi nostamassa päällään maalin edestä pallon verkon perukoille. Lopullinen ratkaisu nähtiinkin minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä kun oikealla laidalla joukkueen oma taikalanne Jussi Viitanen haastoi useamman puolustajan, kääntö keskelle josta nuori Aatu Mikkola tällää pallon sydämmensä kyllyydestä vastustajajoukkueen parhaana palkitun maalivahdin Heikki Havanan jalkojen välistä.

"Hieno voitto tiukasta pelistä ja ollaan taas askel lähempänä sarjanousua. Tänään vedetään loppuilta happea ja katsotaan Leijonien välierää. Pari viikkoa reenataan kovaa ja ollaan valmiina seuraavassa pelissä sarjakakkosta OHF vastaan", toteaa supersub Jussi Viitanen.

Kainuun Ärjyn kakkospalkinnon tänään sai laitapuolustaja Sami Suominen ja ykköspalkittu kärjessä tehokkaasti luutinut Ville Nikkanen.

19.6.2021

Voittoputki jatkuu! 11 - 2 (4 - 0)
Sarjan kärkikamppailu ei tänään siltä näyttänyt kuin ainoastaan toisen puoliajan alussa, kun vierasjoukkue OHF tuli sisuuntuneena kopista ja painoi päälle. Myös tunteet kuumenivat ja ottelun erotuomari Sakke Lyyra jakoi keltaisia kortteja samalla tahdilla kuin Kettusen Miki kesäisin postia.
Maalivahti Joona Sirviön ilmiömäinen pelastus maaliviivalta 55 minuutilla saa monet EM viheriölläkin pelaavat veräjänvartijat kateelliseksi. Hieman tämän jälkeen Ärjyn Oskari Honkonen katkaisi lopulta oululaisten selkärangan ja kävi tyylilleen uskollisena lämäsemässä puolityhjään maaliin poikittaissyötöstä.
Hirveästi muuta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.
OHF parhaana palkittiin: Eerotapio Sormunen joka teki myös yhden maalin.
Kotijoukkueen kakkospalkinnon sai Ville Nikkanen ja ykköspalkittu neljän maalin Paavo Kovalainen.
Ärjyn maalit tänään
Paavo Kovalainen ⚽⚽⚽⚽
Ville Nikkanen ⚽⚽
Pekka Nousiainen ⚽⚽
Oskari Honkonen ⚽
Miki Kettunen ⚽
Aleksi Korhonen ⚽


3.7.2021

Peli 1.
Pisteet jaettiin sopuisasti ekassa pelissä 1-1
Vierasjoukkueella oli paikat viedä peli, mutta kun ei naulattu pääsi kaveri peliin mukaan.
Villan Pojat siirtyi 1-0 johtoon kokeneen Miikka Koivuniemen muulinpotkulla. Uusinnan voi käydä katsomassa Youtubessa kun kirjoittaa Ronaldinho vs England World Cup 2002.
Vieraat saivat viimein maalihanat auki kun Joonas Tikkasen pitkä ristipallo tavoitti Villan puolustuksen selustaan Pekka Nousiaisen joka pääsi pienen flipperin kautta tasoittamaan pelin.
Ärjy painoi päälle koko toisen puoliajan alun, mutta kotijoukkue kesti Man of the Matchin Heikki Havannan loistavien torjuntojen vuoksi ja sai käännettyä peliä luoden muutaman maalipaikan ottelun loppua kohden.
Maaleja ei enää nähty joten pisteet tasattiin sarjan parasta peliä esittäneiden joukkueiden kesken 1-1.

Peli 2.

Kesän kuumin päivä hyydytti Ärjyn 3-3 tasapeliin PonPa 2 kanssa.
Ennen kauden alkua tiedettiin kahden pelin vieraskiertueiden olevan rankkoja, mutta tälläistä hellettä ei kukaan osannut odottaa.
Kaikki kunnia isäntien nopeille kärkipelaajille, jotka pääsivät kolme kertaa karkaamaan linjasta ja siirtämään muhoslaiset johtoon. Valkopaidat eivät hätääntyneet vaan, joka kerta nousivat aina tasoihin. Ensiksi 1-1 tasoitti joukkueen kulttipelaaja Jussi Viitanen, joka myös hetkeä myöhemmin lämäsi sydämmensä kyllyydestä volleystä ylärimaan ja siitä viivalle. Jos joku uskoo perhosvaikutukseen niin rima helisi siihen malliin, että se aiheutti hyökyaallon jossain päin maailmaa. Kaksi viimeistä maalia merkattiin Pekka Nousiaisen nimiin. Pelin erikoisuus oli että kaikki vieraiden osumat olivat päämaaleja.
Parran pärinää aiheutti Muhoksella myös tuomaritoiminta. Enimmäisessä PonPan maalissa rikottiin keskialueella toppari Hannu Puurosta ja pallo pyöri kotijoukkueen hyökkääjälle. Erotuomari laittoi jo pillin suuhunsa vihellystä varten. Vislausta ei ikinä kuulunut ja kotijoukkue pääsi tekemään halvan ensimmäisen maalin.
Kaikesta huolimatta ketään on turha syyttää vaan tälläisen ottelut missä palloa hallitaan suvereenisti pitäisi realisoida maaleiksi. Silti tappiotta jatketaan edelleen ja seuraavaan kotipeliin ensi lauantaina tulee varmasti ärsytetty ja voitontahtoinen Kainuun Ärjy!

10.7.2021

Futismiehet keräsivät itsensä hienosti viime viikonlopun pettymyksen jälkeen ja ottivat vakuuttavan 3-1 (1-0) voiton Limingan Pallokarhuista.
Ottelu alkoi isäntien hallitessa palloa, kun vieraat tyytyivät iskemään vastahyökkäyksillä. Valkopaitojen puolustus ei tästä hätkähtänyt vaan juoksivat pystypallot kiinni nopean toppariparin Hannu Puuronen - Saku Nikkanen johdolla.
Ottelun edetessä myös Liminka sai pallollista peliään uomiinsa ja pyörittivät palloa muutaman kerran näyttävästi Ärjyn päässä, mutta maalivahti Joona Sirviö ei joutunut vielä venymään vaan puolustus hoiti tehtävänsä ja piti vieraat poissa maalipaikoilta.
Ärjyn hallinta tuotti lopulta tulosta 44min kohdalla, kun ottelun parhaana palkittu Miki Kettunen täräytti tulisen maanuolijaisen rangaistusalueen rajalta etukulmaan. Tauolle siirryttiin näissä lukemissa.
Toinen puolisko jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Kotijoukkue pyöritti peliä, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät uupumaan. Kunnes tunnin pelin jälkeen Daniel Mahader antaa kauniin pelin painopisteen muuttavan kaaripallon Ville Nikkaselle, joka roikuttaa pallon vieraiden maalivahdin yli noin 35 metristä. Tämän jälkeen kajaanilaiset alkoivat pyörittää vaihtoja mikä hieman päästi vieraita paremmin peliin mukaan.
Lopullinen sinetti nähtiin kun Pallokarhujen puolustaja Amos Keränen siirsi pallon omaan maaliin Ärjyn hyökkäyksen päätteeksi. Loppu olikin pelailua molempiin suuntiin. Vieraat nostivat prässiä ylemmäs ja näin ollen valkopaidat tyytyivät hakemaan pitkää palloa tyhjään tilaan, mutta maalivahti Jani Mustakankaan rohkeat vastaan tulot pitivät maalieron kolmessa.
Loppulukemat puski pantterimaisella loikallaan mustapaitojen Manuel Saari 85 minuutin kohdalla tauluun siis 3-1.
Kotijoukkueen 2. palkinnon sai 90minuuttia puolustuslinjaa johtanut Hannu Puuronen ja 1. palkinnon sai niin ikään koko pelin Ärjyn peliä keskikentällä rytmittänyt Miki Kettunen.

18.7.2021

Raskasta, mutta silti kolme pistettä!
Kainuun Ärjy nousi takaisin sarjan piikki paikalle 1-0 (0-0) voitolla Puleward Citystä.
Pallonhallinta oli isännillä, mutta hyvin liikkunut oululaispoppoo jaksoi pitää välit ahtaana ja näin ollen tukahdutettua kotijoukkueen peliä. Valkopaidat kävivät ensimmäisellä puoliajalla tolpassa, ylärimassa ja ristikossa, mutta maaliin asti ei palloa saatu.
Toinen puoliaika alkoi 0-0 tilanteessa ja isännät painoivat päälle, kuin yleinen syyttäjä. Lopulta 75min kohdalla kova työ palkittiin, kun flipperin päätteeksi Aleksi Kolehmainen pääsi heittämään apinan niskastaan ja siirsi Ärjyn 1-0 johtoon. Tästä alkoi vieraiden armoton painostus, mutta kotijoukkue selvitti tilanteet kunnialla.
Puleward saa mahdollisuuden revanssiin heti ensi lauantaina kun Ärjy matkaa Ouluun vierasille.
Kotijoukkueen
kakkospalkittu oli juuri tradenomiksi eilen valmistunut Ville Puuronen (ei kakku painanut mahassa).
Ykköspalkittu oli joukkueensa nollapeliin siivittänyt Saint Kukon kummipelaaja Saku Nikkanen.
Vierasjoukkueelta parhaana palkittiin Roope Pietilä.
Otteluisäntänä toimi Tuomas Juntunen Photography.

24.7.2021

Kainuun Ärjy palaa piikkipaikalle!
Futismiehet kävivät tänään taistelemassa 1-3 (0-1) vierasvoiton Oulun Pateniemessä paikallisesta Puleward Citystä.
Molemmille joukkueille ottelun siirto oli tullut yllätyksenä, kun kotijoukkue oli saanut jalkeille vain 12 pelaajaa ja vieraat lähtivät reissuun 13 soturin voimin.
Ottelun alku oli valkopaitojen hallintaa, kun kotijoukkue tyytyi vetäytymään omalle kenttäpuoliskolleen tarkkailemaan pelin kulkua. Ensimmäisen puoliajan edetessä Puleward otti peliä enemmän haltuunsa ja alkoi luomaan painetta kohti Juuso Piiraisen vartioimaa maalia. Maalinteossa kuitenkaan onnistumatta. Kotijoukkue taisi jo odotella taukovihellystä, kun kulmapotkun jälkitilanteessa pallo jäi pyörimään keskelle oululaisten boksia, josta maalinälkäinen Aleksi "minikore" Korhonen kävi tinttaamassa taukolukemat 0-1.
Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Keltapaidat pitivät palloa ja saivat pelivälineen kertaalleen rimaankin. Ärjyn puolustus kuitenkin kesti hienosti eikä takaiskuja syntynyt.
80. minuutin kohdalla, kuin tyhjästä Ärjyn Ville Nikkanen teki tavaramerkkimaalinsa. Kaunis nosto reilusta 40 metristä maalivahdin yli ja kädet kohti taivasta. Taululle 0-2.
Kotijoukkue ei tästä lannistunut vaan tuli vielä maalin päähän Riku Koskelan karattua toppareiden välistä maalintekoon pelikellon näyttäessä 89. minuuttia. Loppujen lopuksi Minikore lopetti oululaisten pyristelyt lisäajalla ja tinttasi maalinedusruuhkasta kauden 10. maalinsa. Loppulukemat 1-3!
Peli oli molemmilta joukkueilta kovaa taistelua kapealla miehistöllä.
Katsomoraati jakoi ottelun parhaan pelaajan palkinnon keskikentällä raataneelle nuorelle Antti Kortelaiselle.
Ärjy siirtyy nyt latailemaan akkujaan, mutta vain yhdeksi viikonlopuksi. Alkusarja jatkuu viimeisellä kotipelillä 7.8 OuJK:ta vastaan.

7.8.2021

Ärjylle pelkkiä voittoja alkusarjan kotipeleistä!
Lauantaina pelattiin Vimpelissä alkusarjan viimeinen kotipeli Oulun Jalkapalloklubia vastaan. Ottelu päättyi isäntien 1-0 (1-0) voittoon Ville Nikkasen hankkimalla ja verkon perukoille pussitetulla rankkarilla.
Lähtökohdat otteluun olivat hankalat kun ottelupäivän aamuna kolme avauksen pelaajaa tippui kokoonpanosta korona-altistumisten johdosta. Yhteensä laskettuna aiempien poissaolojen vuoksi puolet normaalista avauksesta oli sivussa.
Ottelu noudatti tuttua kaavaa. Valkopaidat hallitsivat palloa ja pitivät kaikki langat käsissään. Kuitenkin pallon liikuttaminen oli hidasta ja kärkipelaajia haettiin pitkillä syötöillä jotka järjestään lipuivat päätyviivasta yli tai OuJK:n maalilla mallikkaasti pelanneen Aleksi Väyrysen näppeihin. Lopulta yhden pitemmän pallon päätteeksi Ärjyn Ville Nikkanen lanattiin rangaistusalueen sisällä, eikä ottelun päätuomari epäröinyt viheltää palloa 11 metriin. Pieni huijaus maalivahdille ja pallo varmasti vasempaan nurkkaan. Taukotilanne 1-0.
Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi, mutta ottelun loppua kohden vieraat lisäsivät koneeseen kierroksiaan saadenkin pallon kotijoukkueen maaliin, mutta tällä kertaa paitsioliputus pelasti Ärjyn. Tämä hieman herätteli kajaanilaisia jotka ottivat pallonhallinnan takaisin itselleen ja pelasi varmasti ottelun lopun minimoiden vastustajan mahdollisuudet saada maalipaikkoja.
OuJK:n taktiikka jäädyttää Ärjyn pelinrakentelu ja pitämällä puolustuslinja alhaalla oli myrkkyä tällä kertaa kotijoukkueelle, mutta Petri Korhosen luotsaama joukkue osoitti luonnetta kampeamalla tärkeän 1-0 voiton alkusarjan viimeisestä kotimatsista haastavasta lähtötilanteesta huolimatta.
Kotijoukkueen palkinnot menivät tutulle kaksikolle, kun kakkospytyn otti takanreunukselleen maalintekijä Ville Nikkanen ja ykköspytyn perheelleen ihasteltavaksi vei väkevästi kentällä raatanut Paavo Kovalainen.
Alkusarja jatkuu vielä ensi viikonloppuna Oulussa, kun lohkovoiton todennäköisesti ratkaiseva ottelu pelataan OHF vastaan Pateniemen tekonurmella kello 12:00. Samassa paikassa kuusi tuntia myöhemmin Ärjy mittaa sarjan jumbon Hercules/Young Boysin tuloskunnon alkusarjan viimeisessä ottelussaan.

14.8.2021

Kuuden pisteen reissu!

Futismiehet saavuttivat kauden ensimmäisen tavoitteensa ja se oli alkusarjan voitto.

Lohkovoiton kannalta tärkein peli pelattiin heti ensimmäisenä OHF vastaan. Ennen tätä päivää Ärjy johti sarjaa yhden pisteen erolla isäntiinsä, mutta oli myös  pelannut yhden ottelun enemmän joten pakkovoiton paikka.

Ensimmäinen puoliaika oli kajaanilaisten kauden parasta peliä. Syötöt osuivat kohdilleen myös hyökkäyspäässä ja se näkyi tulostaululla. Tästä hyvä esimerkki nähtiin jo 10. minuutilla, kun joukkueen toiseksi paras maalintekijä Paavo Kovalainen sai pallon kotijoukkueen puolustuslinjan väliin ja pääsi nostamaan pelivälineen vasemmalla jalallaan tyylikkäästi maalivahdin yli. Toinen maali oli joukkueen maalipörssin johtajan Aleksi Korhosen sähäkän prässipelin tuotos. OHF kierrätyksen katkaisu rangaistusalueen tuntumassa ja pallo epäröimättä maaliin. Kolmannen maalin iski Aatu Mikkolan hankkimasta rangaistuspotkusta Miki Kettunen, sijoitus oikeaan alakulmaan. Neljättä maalia rakennettiin, kuin Iisakin kirkkoa ja lopulta pallonhallinnan jälkeen Jari Manninen laidaltaan läpi, joka herrasmiehenä syöttää pallon takatolpalle mistä virkaveli Petri Eskelinen pääsee pyyhkäisemään pallon tyhjiin ja tauolle 0-4 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi tasaisemmissa merkeissä ja pallo pyöri molemmissa päissä. 56. minuutilla Ärjyn kulmapotkua menee antamaan P.Kovalainen. ”Ulospäin kiertävä kulma joten varmaan tulee jonnekkin pilkun kohdalle”, ajatteli varmasti kotijoukkueen maalivahti. Paavo oli eri mieltä ja lähetti pallon taidokkaasti ulkosyrjäkierteellä suoraan maalin takayläkulmaan ja peli oli ratkennut 0-5.

Valkopaidat rupesivat säästelemään jalkojaan päivän toiseen koitokseen. Jalkaa nostettiin kaasulta ja aloitettiin vaihtorumba. Tämän seurauksena oululaiset pääsivät hieman paremmin peliin mukaan ja kavensivatkin vielä 69. ja 85. minuutilla loppulukemiksi 2-5.

Mahtava voitto sarjan kärkiporukasta! Nopea nollaus ja palauttelu. ”Kondis on loistava ja fiilis joukkueella katossa”, kuului kopista pelin jälkeen. Lohkovoiton saavuttamiseksi pitää vielä hoitaa sarjan viimeiseksi jäävä Hercules Young/Boys.

Kuusi tuntia edellisestä aloituspotkusta kenkäistiin käyntiin alkusarjan päättävä Hercules Young/Boys – Kainuun Ärjy. Heti minuutista yksi oli selvää, että kentällä oli vain yksi joukkue, joka voisi voittaa pelin.
Vieraiden liike oli täysin omalla tasollaan, vaikka yksi peli olikin alla. Sarjan kärjen ja pohjan ero näkyi.
Maaliverkon heiluttelua jouduttiin odottamaan vartin verran, kun Aleksi Kolehmainen iski kauden toisen maalinsa tyhjiin Paavo Kovalaisen syötöstä. Pari minuuttia edellisestä ja edellisen maalin syöttäjä tuplaa Ärjyn johdon. 34. minuutilla Kovalaisen lähettämän kulmapotkun kohti Hannu Puurosta, joka ottaa nahkakuulan rinnallaan haltuun ja laukoo volleysta suoraan ilmasta pallon verkon perukoille. Yksi kauden hienoimmista maaleista. Taukotilanne 0-3.

Toinen puoliaika alkoi myös valkopaitojen hallinnalla. Joukkueen kokenein eli DR ei sulattanut, että Hannulle jäisi kauden hienoin maali vaan pisti itse vielä paremmaksi. Aleksi Kolehmainen lähettää pallon päätyviivan tuntumasta takatolpalle, jonne on DR on hiipimässä ja lisää Ärjyn johdon neljään maaliin upealla syöksypuskulla. Loppu onkin enää kosmetiikkaa ja loput maalit merkitään järjestyksessä: Kolehmainen, Oma Maali, V. Puuronen, Kettunen ja Honkonen.

Loppulukemat siis 0-9 ja kesän ensimmäinen kuuden pisteen reissu tuli oikeaan paikkaan.

Näillä näkymin pelit jatkuu 28.8, kun Kajaaniin saapuu Kuusamosta FC PaKa.
Loppusarjaan pääsee etelälohkon neljä ja pohjoislohkon kaksi parasta. Pelataan yksinkertainen sarja ja kolme eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta nousee ensi kaudeksi Neloseen.

28.8.2021

Kuten kuvasta näkyy, ei ollut Aleksi eikä joukkue tyytyväinen eiliseen peliesitykseen. Kaikesta huolimatta rutiininomainen 4-0 (2-0) voitto kuusamolaisesta FC Pallo-Karhusta.
Ottelu alkoi isäntien näennäisellä pallonhallinnalla, mutta pallon liikuttaminen ja syöttöjen onnistumisprosentti oli alhaisella tasolla koko 90 minuuttisen ajan. Helpottavan avausmaalin kävi taiteilemassa Ville Nikkasen keskityspallosta 10. minuutilla Paavo Kovalainen. Vajaa vartti myöhemmin sama mies sai pallon haltuunsa boxin rajalla ja pääsi roikuttamaan takakulmaan tuplaten isäntien johdon.
Toisella puoliajalla jatkettiin siitä mihin ensimmäinen jäi. Kumpikaan joukkue ei päässyt etenemään hyökkäyskolmannekselleen erityisen vaarallisesti vaan peliä taisteltiin pääsääntöisesti keskikentällä. PaKan keskityttyä paineistamaan hieman enemmän, pääsi kotijoukkueen kokenut kärkimies Ville Nikkanen kahdesti vastahyökkäyksestä rokottamaan ja lyömään loppulukemat 4-0!
Vaikka Ärjy maalit onnistui tekemään, niin vieraat eivät missään vaiheessa lopettaneet pelaamista vaan jatkoivat aktiivista prässipelaamistaan läpi ottelun. Kuusamolaiset olivat kauden ensimmäinen vastustaja, joka pisti valkopaitojen pelinrakentelun ahtaalle ja painosti lujaa ylhäältä asti voittaen pallon useasti keskikentällä. Ärjyn puolustus oli kuitenkin totutun vahvaa ja Joona Sirviön fyysinen preesens viimeisenä pelotteena eikä hänelle tainnut kertynyt maalia kohti tulleita laukauksia yhtä enempää.
Vieraiden parhaana palkittiin opettajan töiden perässä Kuusamoon muuttanut entinen liigapeluri Jere Pyhäranta, jolta ei varsinkaan laukaisupaikoissa itseluottamusta puuttunut (tarkkuutta hieman kylläkin). Kotijoukkueelta kakkospystin sai keskikentän terrieri Miki Kettunen ja ykköspalkinnon kaapin täytteeksi vei maaliseppo Paavo Kovalainen.
Näin Kainuun Ärjy aloitti jatkosarjan voitolla ja otti ensimmäisen kiinnityksen tikettiin Neloseen kesälle 2022. Kausi jatkuu ensi lauantaina Oulussa, jossa vastaan asettuu Puleward City.

4.9.2021

Vanha on hidas lämpeemään!
Tänään Ärjyn futismiehet otti toisen kiinnityksen sarjanousuun voittamalla Oulussa paikallisen Puleward Cityn 1-2 (0-1) maalintekijöinä kunnostautuivat Aleksit Korhonen ja Kolehmainen.
Molempiin maaleihin taidokkaat syötöt tarjosi Ville Nikkanen.
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet olivat tunnustelevalla päällä ja tyytyivät hakemaan omia laitahyökkääjiään pitkillä palloilla. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä paremmin vieraat saivat pelin juonesta kiinni. Keskikentän voimadynaamikko Kettunen-Korhonen-Kortelainen pyörittivät peliä ja tekivät tyhjäksi vastustajan pelinrakentelun. Varsinkin Antti Kortelaisen prässipeli oli silmiä hivelevää katseltavaa.
Valkopaitojen painostus tuotti lopulta tulosta, kun Nikkasen Villen antaman jälkitilanteesta sama mies pääsi kääntämään pallon keskelle Puleward puolustusta ja Minikore puttasi 0-1 taukolukemat ajassa 35 minuuttia
Toinen puoliaika alkoi valkopaitojen hallinnalla, kotijoukkueen tyytyessä iskemään vastaan, jotka Ärjyn puolustus topparipari V.Puuronen-J.Tikkanen johdolla hoiti mallikkaasti. 56. minuutilla vieraat tuplasivat johtonsa, kun tuttu mies karkasi vasemmasta laidasta ja käänsi pallon keskelle Aleksi Kolehmaiselle, joka taituroi ottamalla pallon haltuun, kääntymällä 270° ja rysäyttämällä nahkakuulan alanurkkaan.
Tästä alkoi kajaanilaisten hallintajakso joka kesti aivan ottelun loppupuolelle asti, kunnes keltapaidat pääsivät rokottamaan Ärjyn nukahduksesta 84. minuutilla. Jesse Haapalainen pääsi karkaamaan puolustuslinjalta ja tykitti pallon boxin sisältä verkon perukoille. Kotijoukkue sai tästä huiken virtapiikin, mutta mihinkään konkreettiseen se ei johtanut.
Ottelun päätuomari Iikka Meriläinen puhalsi ottelun päättyneeksi ja kajaanilaisten kädet kohosivat ilmaan helpotuksen merkiksi.
Katsomoraadin arvostelussa Pulewardin paras oli keskikentän Aleksi Fomin, jolta tosin Jussi Viitanen ryösti pallon keskikentällä aiheuttaen vaarallisen maalitilanteen Ärjylle. Tähän nöyryytykseen kuulemma loppui Fopan ura. Vieraiden kunniamaininnat sai tänään keskikentän kokenut Antti Kortelainen ja vasen pakki Jari Manninen, joka jaksoi painaa hommia ylös ja alas.
Sarja jatkuu ensi lauantaina Rovaniemellä, missä Ärjy kohtaa Lapin lohkon voittajan SirSin. Tiukka matsi siis tulossa.

11.9.2021

Ärjylle tappio pohjoisessa!
Futismiehet kärsivät kauden ensimmäisen tappion, kun Sirkkakosken Sisu oli parempi Rovaniemellä pelatussa ottelussa 3-0 (1-0). Kajaanilaiset lähtivät reissuun hieman siipirikkoisena, kun useampi vakioavauksen jätkistä, kuin myös päävalmentaja Petri Korhonen oli joutunut jäämään reissusta pois.
”Kaverilla joukkueessa monta hyvää yksilöä. Jalat jäivät tänään bussiin. Liekkö sitten tuo korkea ilman ala missä harjoitellaan ja yhtäkkinen pudotus lähemmäs meren pintaa Rovaniemellä syynä siihen, ettei jalkoja alkuun löytynyt”, tuumailee joukkueen maaliseppo Paavo Kovalainen.
Ensimmäinen maali meni helpohkosti sisään, kun SirSin hyökkääjä puikkelehtii laidalta keskelle, siirtää pallon maalin edustalle ja peli on Tommi Rissasen lapikkaasta 1-0. Loppupuoliaika meni enemmän tai vähemmän taistellen väki vahvaa kotijoukkuetta vastaan.
Toiselle puoliajalle valkopaidat nostivat ryhmitystä ylemmäs ja saikin matsista paremmin kiinni. Pelin puhutuin tilanne nähtiin 70. minuutin kohdalla, kun vieraille vihelletään sivuvapaapotku. Pallo maalille, josta maalivahti pomputtaa pallon suoraan päin joukkueen ju-jutsu mestari Jussi Viitasta, jonka isosta takamuksesta pallo pyörii kotijoukkueen maaliin. Kajaanilaiset alkovat juhlia osumaa raivokkaasti valuen kohti omaa kenttäpuoliskoa vain huomatakseen, että ottelun päätuomari Veli-Matti Hettula on puhaltanut tilanteesta rikkeen eikä maalia hyväksytä. Tätä oli vierailla vaikea niellä eikä tästä enää toivuttu. Sirkkakoskelaiset pääsivät vielä ottelun viimeisellä kympillä kaunistelemaan loppulukemia, kun Ärjy siirtyi kolmen puolustuslinjaan ja haki tulosta. Kotijoukkueen Rissanen tuplasi illan toisella maalillaan joukkueensa johdon 79. minuutilla ja neljä minuuttia myöhemmin liiton sarjoissa meritoitunut Jaakko Vihanta niittaa loppulukemiksi 3-0.
Tappiosta huolimatta Ärjyllä on nousu Neloseen vielä täysin omissa käsissä, mutta jatkosarjassa on pelattu sen verran ristiin, että neljä parasta joukkuetta ovat pisteen sisällä. Seuraavaksi Kajaaniin vierailulle saapuu lohkon johtaja Villan Pojat, joita vastaan on tällä kaudella pelattu voittoisa 3-0 kotipeli ja vieraissa jaettiin pisteet 1-1.
Tule lauantaina 18.9 kannustamaan kotijoukkue voittoon Vimpelin päänurmella kello 17:00 alkaen.
Otteluun vapaa pääsy!

18.9.2021

Ensi kesänä sitten Nelosta!

Kainuun Ärjyn futismiehet varmistivat viime lauantaina nousun sarjaporrasta ylemmäs, kun jatkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa kaatui Villan Pojat Oulusta. Kotijoukkue oli saanut tyhjennettyä sairastuvan melkein kokonaan, kun ainoastaan Antti Kortelainen jäi nuolemaan haavojaan katsomon puolelle. Jos isännillä oli leveyttä ringissään, niin vieraat matkasivat Kajaaniin vain kahdella vaihtomiehellä, mutta tällä kertaa laatu korvasi määrän.

Ottelu alkoi isäntien kannalta hieman kangerrellen, kun punaisissa pelannut oululaispoppoo painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Valkopaidat eivät millään tahtoneet saada palloa pelattua omille hyökkääjilleen vaan oululaiset olivat jokaisessa pallossa ensimmäisenä. Alkushokista toivuttua alkoi kotijoukkue päästä enemmän peliin mukaan ja syötöt alkoivat osua kohdilleen. Hyökkäykseen kesken puoliajan vaihdettu Ville Nikkanen toi rauhallisuutta pelinrakenteluun. Ärjy sai luotua pitkin ottelua paljon painetta Villan Poikien maalille, mutta kajaanilaislähtöisen maalivahdin Jesse Ivanoffin rohkea pelaaminen tyrehdytti maalintekoyritykset. Ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka avautui viimeisellä minuutilla Ärjyn kapteeni Ville Puuroselle, joka maalinedusruuhkasta tälläsi Nakertajan parhaalla laukauksellaan vain muutaman sentin takatolpasta ohi.

Tauolla kopissa painotettiin rauhallisuutta ja malttia. Jos vain jaksetaan tehdä samaa hyvää duunia, niin palkinto kyllä tulee. Toiselle puoliajalle astelikin päättäväinen kotijoukkue. Hyökkäykset vyöryivät molempia laitoja pitkin kohti oululaisten maalia. 69. minuutin kohdalla nähtiin tälle kaudelle jotain niin tuttua. Paavo Kovalainen saa pallon haltuunsa hyökkäyskolmanneksella, silmät kiinni (koska tietää katsomattakin missä tutkapari menee) ja kaunis nosto linjan taakse Ville Nikkaselle, joka ottaa pallon suoraan ilmasta haltuun ja kakkosella pallo sydämensä kyllyydestä etuyläkulmaan. Tämä oli ”Nikelle” toinen kerta, kun hän ratkaisee joukkueelleen nousun sarjaporrasta ylemmäs, kun hän syksyllä 2012 nousukarsinnan ainoalla maalilla nosti AC Kajaanin Ykköseen. Suurten pelien ratkaisija.

Villan Pojat eivät tästä enää toipuneet vaan isännät jatkoivat painostustaan. 78. minuutilla nähtiin lopullinen ratkaisu, kun Kovalaisen antamasta kulmasta ottelun parhaana pelaajana palkittu pitkän huiskea toppari Joonas Tikkanen nousee korkeimmalle ja nikkaa pallon verkkoon. Loppu olikin pelailua ja kotijoukkueen päävalmentaja Petri Korhonen antoikin jokaiselle kokoonpanossa olevalle peliaikaa, mutta peli pysyi edelleen tiukasti kontrollissa, kunnes ottelun erotuomari Sakke Lyyra vihelsi pelin päättyneeksi ja riehakkaat nousujuhlat alkaneeksi.

Laadukkaan pelin paremmasta lopputuloksesta ei jäänyt jossiteltavaa. Vaan isännät ottivat ansaitun voiton. Kaikki kunnia vastustajalle, joka tuli Kajaaniin haastavista lähtökohdista huolimatta ja tarjosi jalkapalloviihdykettä paikalle saapuneelle yleisölle. ”Molemmilla joukkueilla oli keskikentällä niin paljon taitoa, että olisi luullut pelattavan paria pykälää korkeamman tason ottelua”, kuului Ärjyn kopista taistelun tauottua.

Voitolla Kainuun Ärjy nousi jatkosarjassa yhdeksään pisteeseen ja on tasoissa lohkoa johtavan SirSin kanssa. Takana olevat Villan Pojat ovat keränneet seitsemän ja Puleward City kuusi pistettä, kun yksi ottelu on vielä pelaamatta. Kauden viimeisessä pelissä kajaanilaiset saavat vieraita Oulusta OHF:n muodossa. Kierroksen jännittävin ottelu pelataan, kun Villan Pojat ja Puleward iskevät yhteen ja ratkaisevat viimeisen nousijan paikan.

Ottelun parhaana palkittiin vierailta Tuomas Kleemola. Kajaanilaisilta vastaavan kunnian sai Joonas Tikkanen ja kakkospytyn vei puolisolleen ihasteltavaksi Jari Manninen.